Varkenshok

Vetmesten en slachten

Op deze plek van mijn virtuele slavenstal, hou ik mijn varkentjes.

Varkentjes zijn vies en vet en woelen door de modder. Ze eten de hele dag uit in hun voederbak en slapen in het varkenshok op het stro. Uiteindelijk is het bedoeling dat de varkentjes, eenmaal groot en vet genoeg, voor de slacht zijn.

Voedertijd

Voel jij het varken in je wakker worden? Wordt de aandrang om te knorren te groot om je in te kunnen houden. Krijg jij die onnoemelijke drang om op je knieën over de grond te kruipen en door de modder en vuil te woelen?

Meld je dan aan bij het varkenshok en laat je ophokken bij de rest van het vee. Kleine varkentjes worden vetgemest tot grote dikke varkens. Vreten uit de trog: de hele dag door. Met je dikke pens liggend in het stro.

Is het varken zwaar genoeg, dan is het rijp voor de slacht.

Klaar voor de slacht

Elk varken moet uiteindelijk geslacht worden. Dat is waarom je de hele dag hebt liggen vreten; om zo dik en groot mogelijk te worden. Omdat niet alle varkens even dik en vet zijn gemest, wordt hier verschil gemaakt in gewicht. Hoe hoger het gewicht des te beter. Hoe groter het varken, hoe hoger het gewicht. En hoe hoger het gewicht, des te meer vlees in de pan! Je hebt natuurlijk altijd varken boven varken!

Speenvarken (€5,-)

Dit speenvarken is eigenlijk nog te klein voor de slacht. Het is waarschijnlijk beter dat het varkentje nog even wordt vetgemest. Kan het varkentje toch niet wachten, dan wordt het een mager varkenslapje. Klik op het varkentje om naar de slagerij te gaan

Klein varken (€10, -)

Dit varken ziet er al een stuk beter uit. Hoewel het nog veel groter kan, zit er toch al aardig wat vlees aan. Dat wordt een lekker stukje ham in de pan! Klik op het varken om naar de slagerij te gaan.

Groot varken (€20,-)

Kijk, dit is nu een echt mooi vet varken. Groot en zwaar genoeg voor flink wat vlees. Dit is een varken om trots op te zijn. Helemaal rijp voor de slacht! Klik op het varken om naar de slagerij te gaan.

Whow! Dit is een monster-varken. Zo groot en zwaar tref je echt bijna nooit in mijn varkenshok! De Godzilla onder de varkens: monsterlijk dik en vet.

Dit wordt een varken voor aan het spit boven het kampvuur. Ronddraaiend boven het knisperende vuur en druipend van het vet. Een echte blikvanger!

Als dit varken opgegeten moet worden, dan ben je wel even bezig! Klik op het varken om naar de slagerij te gaan.